Όταν η βιωματική μάθηση συναντά τον εθελοντισμό, την αγάπη για το ευ ζειν, τότε το μέλλον μας γίνεται ελπιδοφόρο.

Όταν η βιωματική μάθηση συναντά τον εθελοντισμό, την αγάπη για το ευ ζειν, τότε το μέλλον μας γίνεται ελπιδοφόρο.

Τη Δευτέρα 9/3/20 ο καταξιωμένος σεφ κ. Χρίστος Λαμπίδης, μετέφερε στο χώρο του σχολείου μας, όχι μόνο τα υλικά, αλλά και τις γνώσεις του για την παρασκευή υγιεινών μικρογευμάτων. Έδειξε στους μικρούς μαθητές της Γ2 τάξης, ότι χρησιμοποιώντας τροφές όπως το ταχίνι, το μέλι, τα φρούτα (φρέσκα κι αποξηραμένα) μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα, απολαυστικά μικρογεύματα για το σχολείο. Εξήγησε συγχρόνως, ότι αντικαθιστώντας τροφές επεξεργασμένες, όπως πχ τη μερέντα του εμπορίου με μια σπιτική φτιαγμένη από μέλι, ταχίνι και σοκολάτα, ανακαλύπτουμε όχι μόνο νέες γεύσεις, αλλά συμβάλλουμε στην υγεία του οργανισμού μας και στην καλύτερη επίδοση στα μαθήματα. Γιατί «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Οι μπάρες ενέργειας, αλλά και οι τυλιχτές τορτίγιες ενθουσίασαν τους μαθητές με τη γεύση, αλλά και με την ευκολία που είχαν στην παρασκευή τους. Ένα φυλλάδιο με συνταγές από τις νόστιμες λιχουδιές που δοκιμάστηκαν στο σχολείο, μοιράστηκε στους μαθητές. Η παραπάνω βιωματική δράση είχε σκοπό να μάθουν τα παιδιά να αποφεύγουν τα έτοιμα γεύματα και να δουν τη μαγειρική ως μια ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση. Εντάσσεται βέβαια στα πλαίσια της θεματικής με τίτλο «τροφή με σκέψη» που υλοποιεί η δασκάλα της τάξης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για την ανάγκη υιοθέτησης ποιοτικών και υγιεινών διατροφικών συνηθειών, την επιλογή τροφίμων φιλικών προς το περιβάλλον, αλλά και την ανάγκη ανάπτυξης καταναλωτικών συνηθειών που εξοικονομούν τροφή και μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.