"Αποκρυπτογραφώ τον κόσμο γύρω μου"

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 οι μαθητές/τριες του Στ2 επισκέφθηκαν το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης με σκοπό να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω να “ διαβάζω “ οπτικά τεκμήρια» στο πλαίσιο του μαθήματος της Ιστορίας και συγκεκριμένα της θεματικής που αφορά την επεξεργασία ιστορικών πηγών.

Τα παιδιά ερευνούν το πρόβλημα της σπατάλης φαγητού

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Εκπαίδευσης Grant καθώς και τη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων επισκέφθηκε το τμήμα Στ1 του σχολείου μας. Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος "The food we waste" και σκοπός ήταν να μιλήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες με επαγγελματίες που απασχολούνται στον χώρο εστίασης σχετικά με τη σπατάλη φαγητού και τη περιβαλλοντική επιβάρυνση

Κι εμείς...με ανακύκλωση

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου το Ε2 μετά από αρκετή προετοιμασία παρουσίασε στο σχολείο το σκετσάκι ΚΙ ΕΜΕΙΣ…ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Οι προβληματισμοί που δόθηκαν αρκετοί: γιατί να μολύνουμε θάλασσες κι ακτές αφού είναι κομμάτι της ζωής μας; Γιατί να σκοτώνουμε άδικα τα ζώα που δεν φταίνε σε τίποτα και τελικά βλάπτουμε πάλι τον εαυτό μας;... και άπειρα άλλα.