Νέα-Ανακοινώσεις

Living together in peace

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στο σχολείο μας. Ο λόγος για το project  "Living Together in Peace" του εκπαιδευτικού οίκου "Twinkl" στην οποία συμμετείχαν τα τμήματα Ε2 και ΣΤ2.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες μελέτησαν την προσφορά και το έργο σύγχρονων ειρηνιστών αλλά και ανθρώπων από το παρελθόν που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ανάδειξη των αξιών της ελευθερίας και την ειρήνης σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Έτσι, μέσω της ομαδικής συζήτησης στην τάξη (στα Αγγλικά και στα Ελληνικά) μπορέσαμε να μάθουμε περισσότερα σχετικά με ανθρώπους που εμπνέουν με το όραμά τους και τις πράξεις τους και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς θα μπορούσαμε όλοι μαζί να συνυπάρχουμε ειρηνικά. Στο τέλος οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από ποιήματα που συνέθεσαν στην τάξη, έστειλαν το δικό τους μήνυμα για παγκόσμια ειρήνη, ελευθερία και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Μπορείτε να δείτε εδώ τον διαδραστικό χάρτη με τις εργασίες των παιδιών από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ονδούρα και το Μεξικό που πήραν μέρος στην εκπαιδευτική δράση "Living Together in Peace" και στο Spotify  να ακούσετε τη λίστα με τα τραγούδια που πρότειναν τα παιδια για να συνοδεύσουν τα φιλειρηνικά τους μηνύματα.

13ο Δημ. Ρεθύμνου 2ο Δημ. Κρουσώνας