Νέα-Ανακοινώσεις

Aλληλεγγύη για τους συνανθρώπους μας στη Συρία και την Τουρκία

Ο σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία είναι μια ανθρώπινη τραγωδία, μια τεράστια καταστροφή, καθώς ο αριθμός των θυμάτων ολοένα και αυξάνεται. Απέναντι στην απώλεια και την απόγνωση, η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι η μόνη ελπίδα. Αυτή τη στιγμή στις γειτονικές χώρες υπάρχει τεράστια ανάγκη για στέγη, θέρμανση, ζεστά ρούχα και φαγητό ενώ κάνοντας μία δωρεά για ανθρωπιστική βοήθεια μπορούμε να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους που συχνά δεν έχουν πρόσβαση σε βοήθεια. 

Ο Δήμος Ρεθύμνου διοργανώνει δράση συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία. 

Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν στην ανθρωπιστική βοήθεια, μπορούν να καταθέτουν τις προσφορές τους στα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, στο κεντρικό ΚΑΠΗ, στην οδό Μοάτσου, κατά τις ημέρες:

 Πέμπτη 9, Παρασκευή 10, Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Φεβρουαρίου από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Η διαδικασία της συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Τα επιλεγμένα είδη πρώτης ανάγκης είναι τα εξής:

-Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, γάζες, αντισηπτικά, επίδεσμοι, αντιφλεγμονώδη, φυσιολογικοί οροί κλπ)

- Κουβέρτες

- Παπλώματα

- Σκηνές

- Υπνόσακοι

- Μαξιλάρια

- Φακοί

- Είδη ρουχισμού (μόνο: κασκόλ – γάντια – σκούφοι – κάλτσες)

- Είδη γυναικείας υγιεινής

- Πάνες παιδικές και τρίτης ηλικίας

- Συσκευασμένη ξηρά τροφή και παιδικές τροφές

Δείτε εδώ ανάλογες δράσεις που πραγματοποιούνται από φορείς και σωματεία της πόλης μας

Επίσης μπορείτε να ενισχύσετε με ένα χρηματικό ποσό τις προσπάθειες φορέων και οργανισμών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ενδεικτικά παραθέτουμε τις παρακάτω αφίσες

 download.png  FoYY0O aAAYSGP4  FoT9g sWAAI6Vs1