Νέα-Ανακοινώσεις

Συμμετέχουμε στο διεθνες σχολικό project : “ Living Together in Peace ”

Συμμετέχουμε στο διεθνες σχολικό project : “ Living Together in Peace ”

Φέτος το σχολείο μας θα συμμετέχει στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό project «LivingTogetherinPeace-Ζούμε Μαζί Ειρηνικά» το οποίο δημιουργήθηκε από τον εκπαιδευτικό εκδοτικό οίκοTwinkl (www.twinkl.gr) με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Ειρηνικής Συμβίωσης(16/05/2022).

Η προσοχή των μαθητών μας θα στραφεί στις προσπάθειες ανθρώπων που σε εγχώριο αλλά και παγκόσμιο επίπεδο υπερασπίζονται την ειρήνη.Τα παιδιά θα κληθούν να συζητήσουν για τη σημασία της παγκόσμιας ειρήνης καθώς και τι συμβαίνει όταν αυτή διαταράσσεται. Τέλος, συμπληρώνοντας ομαδικά την παρουσίασή τους θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης προς τα παιδιά που ζουν αυτή τηστιγμή μέσα στην κρίση του πολέμου.

Με τη βοήθεια των δασκάλων τους θα μπορέσουν να ανεβάσουν την εργασία τους σε αυτό τον διαδραστικό χάρτη και αν θέλουν να συνοδεύσουντο μήνυμά τους με ένα τραγούδι για την ειρήνη προσθέτοντας ακριβώς μετά την ανάρτησή τους τον τίτλο του τραγουδιού και το όνομα του καλλιτέχνη. Στο τέλος του project, όλοι οι μαθητές μας θα λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής από τον φορέα διοργάνωσης και θα μπορέσουν να δουν τα μηνύματα των παιδιών από όλο τον κόσμο στον διαδραστικό χάρτη. Επίσης, θα μπορέσουν ακούσουν τις μουσικές επιλογές τους από τη λίστα τραγουδιών που έχει ήδη αρχίσει να εμπλουτίζεται στο Spotify!