Νέα-Ανακοινώσεις

Διερευνώντας τις έννοιες της φυσικής

Διερευνώντας τις έννοιες της φυσικής

Tην  τελευταία εβδομάδα του Μαΐου 2022, οι μαθητές της Ε τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το κέντρο «Επιστήμη και τεχνολογία»  που δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Διδακτικής Θετικών Επιστημών (ΕΔΘΕ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνου και λειτουργεί στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου (στον χώρο της πρώην βιβλιοθήκης). Παρουσιάστηκαν διερευνητικές δραστηριότητες σχετικά με έννοιες και φαινόμενα των Φυσικών Επιστημών, αξιοποιώντας τις Νέες Τεχνολογίες, όπως τάμπλετ, κινητά, γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, διαδραστικό πίνακα, εκπαιδευτική ρομποτική κ.ά.

Οι  μαθητές με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό αγκάλιασαν τις καινοτόμες δραστηριότητες, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί από φοιτητές  του ΠΤΔΕ και είχαν σκοπό να τους φέρουν  σε επαφή  με αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην έρευνα. 

Το σχολείο μας ευχαριστεί θερμά τον κ. Δημήτρη Σταύρου, καθηγητή διδακτικής φυσικών επιστημών στο ΠΤΔΕ, για την υποστήριξη και οργάνωση της εκπαιδευτικής δράσης.