Νέα-Ανακοινώσεις

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ και ΔΕΠ-Υ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ;

ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ και ΔΕΠ-Υ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ;

Αγαπητοί γονείς,


ένα πολύ ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο διοργανώνεται την Τετάρτη 25/1/23, με εισηγήτρια την κ. Μαρία Γιγουρτάκη,* Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Ειδικής Αγωγής και Ενταξιακής Εκπαίδευσης (ΣΕΕ) του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) σε όλες τις δομές και βαθμίδες εκπαίδευσης της Κρήτης. Το θέμα της εισήγησης είναι: «ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ και ΔΕΠ-Υ: ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ή ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ;»

Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι ένα θέμα που αφορά ολοένα και περισσότερους γονείς και μια μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών καλείται κάθε χρόνο να αντιμετωπίσει τον όλο και αυξανόμενο αριθμό μαθητών με γενικές ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ΔΕΠ-Υ. Σκοπός της παρουσίασης είναι να θίξει ακροθιγώς το θέμα των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών και της ΔΕΠ-Υ, ώστε να κατανοηθούν σύμφωνα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, καθώς και γενικές οδηγίες για τους τρόπους υποστήριξης μαθητών και μαθητριών με Ε.Μ.Δ και ΔΕΠ-Υ


Ημερομηνία σεμιναρίου: Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023
Ώρα: 18.00 - 20.00
Διαδικτυακός τόπος: https://minedu-primary2.webex.com/meet/theoklm

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης θα γίνει συζήτηση για όσο χρειαστεί, προκειμένου να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα των συμμετεχόντων.