Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Στ1 στην Τράπεζα Πειραιώς

 

Την Τετάρτη 19 Μαϊου το τμήμα Στ1 του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος "Learn and Earn", ενός προγράμματος με στόχο τον χρηματοπιστωτικό εγγραματισμό που συνιστά την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για τη σωστή διαχείριση των χρημάτων που διαθέτουμε.

Στον εξωτερικό χώρο της Τράπεζας οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Αποστολάκη Ιωάννη, διευθυντή του υποκαταστήματος, για τον τρόπο που πραγματοποιούνται οι οικονομικές συναλλαγές και τις εξελίξεις που έχει φέρει η τεχνολογία στον χρηματοπιστωτικό τομέα τα τελευταία χρόνια. Επίσης ενημερώθηκαν για τους βασικούς κανόνες που διέπουν τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές αλλά και πώς να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις πριν δανειστούν ή ξοδέψουν. Στη συνέχεια, σε ομάδες, ξεναγήθηκαν στους χώρους του καταστήματος και προχώρησαν σε εικονικές συναλλαγές στα αυτοματοποιημενα μηχανήματα που βρίσκονται στον χώρο της Τράπεζας. Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης τα παιδιά παρέλαβαν και ένα πολύ χρήσιμο δώρο!

Η Διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Αποστολάκη Ιωάννη, διευθυντή του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, για την εξαιρετική ξενάγηση και πληροφόρηση που παρείχε στους μαθητές και μαθήτριες του  Στ1 του σχολείου μας αναφορικά με τον χρηματοπιστωτικό τρόπο συναλλαγών του τραπεζικού συστήματος. 

  

 

IMG 20210519 121107 IMG 20210519 123928 IMG 20210519 124226 piggybank