Νέα-Ανακοινώσεις

Έναρξη σχολικής χρονιάς 2023-2024

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου η τελετή του Αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στην οποία παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης Γεώργιος, καθώς και ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης κ. Πεδιαδίτης Αλέξανδρος.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι γονείς του σχολείου συγκεντρώθηκαν στον αύλειο χώρο του σχολείου το οποίο, έπειτα από τις εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης που ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα , είναι πλέον έτοιμο να φιλοξενήσει τις σχολικές κοινότητες του 13ου Δημοτικού και του 7ου Νηπιαγωγείου σε εγκαταστάσεις λειτουργικές, αναβαθμισμένες και πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Τη σημαντικότητα του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης τόνισε άλλωστε και η Διευθύντρια του σχολείου σημειώνοντας την ανάγκη μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε καιρούς τόσο κρίσιμους όσο αυτούς που διανύουμε, όπου τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής είναι πιο εμφανή από ποτέ τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο. Με τη σειρά του ο Δήμαρχος έκανε λόγο για την αναγκαιότητα μιας ενεργούς και περιβαλλοντικής πολιτειότητας που ξεκινάει πρωτίστως από το άτομο και τον πυρήνα της οικογένειας για να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί στη συνέχεια μέσα από την εκπαίδευση, ώστε να φέρει τη συνειδητή υιοθέτηση στάσεων και αξιών που εγγυώνται ένα πιο ασφαλές και βιώσιμο μέλλον για όλους μας.