Αγιασμός

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου τα παιδιά θα προσέρχονται στο χώρο του σχολείου κανονικά από τις 8:15 έως τις 8:30  π.μ. φορώντας υποχρεωτικά την προστατευτική μάσκα τους και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Το self test θα δηλώνεται στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο " Σχολική κάρτα για COVID-19" και στη συνέχεια θα μπορείτε:

1) να το εκτυπώνετε ή

2) να το αποστέλλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης και οι καινούριοι μαθητές /τριες με μετεγγραφή, θα προσέλθουν με τη συνοδεία ενός γονέα/κηδεμόνα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, από την κεντρική είσοδο της Κνωσού και θα κατευθυνθούν στην εσωτερική αυλή του Δημοτικού από την πλευρά του Νηπιαγωγείου τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις. Θα γίνει ο χωρισμός των παιδιών σε τμήματα και η γνωριμία με τους/τις δασκάλες/ους τους. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων από τη διευθύντρια του σχολείου.

 Όλες οι υπόλοιπες τάξεις (Β’, Γ’, Δ’ ,Ε’, Στ’ ) θα προσέλθουν από την οδό Γερασίμου Βλάχου και από τις δύο εισόδους του γηπέδου και θα κατευθυνθούν στις τάξεις τους.

Στις 9:00 π.μ. θα τελεστεί ο αγιασμός στον αύλειο χώρο με τους μαθητές και μαθήτριες της Α΄και Στ΄ τάξης. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί τις υπόλοιπες αίθουσες του σχολείου, όπου θα παρευρίσκονται οι μαθητές /τριες και οι εκπαιδευτικοί τους. Αμέσως μετά το πέρας του αγιασμού (περίπου στις 9:45) θα ακολουθήσει η αποχώρηση των παιδιών. Τα βιβλία θα μοιραστούν την επόμενη ημέρα. 

Σας ευχόμαστε μια όμορφη, δημιουργική και αισιόδοξη χρονιά.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 13ου Δ.Σ.

                                                                                           

.