Νέα-Ανακοινώσεις

Δράσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με μια όμορφη γιορτή από τους μαθητές της Ε’ τάξης τίμησε το σχολείο μας την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Με πρωτότυπο τρόπο, μέσα από μία πινακοθήκη, οι μαθητές μεταμορφωμένοι σε ήρωες της επανάστασης παρουσίασαν τις ζωές των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης. Από τη γιορτή αυτή δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Σουλιώτισσες και η χορωδία μας.

Σκοπός της γιορτής ήταν να τιμήσουμε τους ήρωες και οι μαθητές να γνωρίσουν κάποιους από αυτούς. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ασχολήθηκαν με σοβαρότητα και το αποτέλεσμα ήταν πέρα από κάθε προσδοκία.

 

 

Δεξιότητες που σώζουν ζωές

Το σχολείο μας ευχαριστεί τον κ. Γιάννη Σπυριδάκη, εθελοντή του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού στην Ελλάδα. 

Την Τετάρτη στις 1/3/23, οι μαθητές της Ε και Στ τάξης παρακολούθησαν σεμινάριο πρώτων βοηθειών, με στόχο την διατήρηση της ζωής, την αποτροπή περαιτέρω ζημιάς και την προώθηση της ανάρρωσης, όταν παραστεί ανάγκη.     

Εκπαιδεύτηκαν από τον κ. Σπυριδάκη, στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, τραυματισμού, αιμορραγίας, στην τοποθέτηση στη σωστή θέση ανάνηψης κ.α. 

Έγινε επίσης επίδειξη και χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και δόθηκαν τα τηλέφωνα άμεσης ανάγκης. 

 

19 ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ -Α΄ ΦΑΣΗ – ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΡ.ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 2023

 

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Κρήτης (Ε.Σ.Σ.Κ.) σε συνεργασία με τον Σκακιστικό Όμιλο Ρεθύμνου (Σκ.Ο.Ρ.) προκηρύσσει το Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου 2023. Οι αγώνες θα γίνουν την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στις συνεδριακές αίθουσες του ξενοδοχείου Theartemis Palace.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων και των Λυκείων, Δημοσίων και Ιδιωτικών της Π.Ε. Ρεθύμνου. Το Σχολικό Πρωτάθλημα Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου αποτελεί προκριματική φάση για το 19ο Παγκρήτιο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα (2023), που θα διεξαχθεί αργότερα μέσα στον Μάρτη.

Οι Δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών-τριών δηλώνονται ομαδικά από το Σχολείο τους με σχετικό έγγραφο με τα εξής απαραίτητα στοιχεία:
1. Ονοματεπώνυμο (καθώς και βαθμολογία ELO της FIDE για το 2023 όσοι/όσες έχουν)
2. Τάξη & Σχολείο
του κάθε ενδιαφερόμενου μαθητή

Οι  μαθητές/τριες που ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στους προκριματικούς σκακιστικούς αγώνες θα πρέπει να παραδώσουν την αίτηση συμμετοχής τους στον/στην εκπαιδευτικό της τάξης μέχρι την Πέμπτη 9 Μαρτίου. 

Αναλυτικά η προκύρυξη εδώ.

Επίδοση βαθμολογίας Β' τριμήνου

Αγαπητοί Γονείς, 

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 12.30 θα δοθεί η βαθμολογία του Β' τριμήνου από τους/ τις εκπαιδευτικούς των τάξεων. 

Για αναλυτικότερη ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των παιδιών σας μπορείτε να συναντάτε τους εκπαιδευτικούς των τάξεων και των ειδικοτήτων κατά τις εβδομαδιαίες ώρες συνεργασίας όπως σας έχουν κοινοποιηθεί και μπορείτε να βρείτε αναρτημένες στην ιστοσελίδα του σχολείου .  

Ανακύκλωση μπαταριών-Το κυνήγι συνεχίζεται

Και αυτή τη χρονιά συμμετέχουμε στο πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία και μέλλον χωρίς απόβλητα» ανακυκλώνοντας τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες στους κάδους ΑΦΗΣ που υπάρχουν στο σχολείο και δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα για ένα καθαρό πλανήτη. 

Εγγραφές μαθητών/τριών για την Α΄τάξη το σχολικό έτος 2023-2024

Αγαπητοί Γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι για το σχολικό έτος 2023-2024, οι εγγραφές των μαθητών/τριών για την Α΄τάξη που γεννήθηκαν από 1-01-2017 έως και 31-12-2017,πραγματοποιούνται σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.6/15012/Δ1/9-02-2023 από τις 1 Μαρτίου έως 20 Μαρτίου 2023.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τις 10:00 έως τις 13:00 κατόπιν ραντεβού.

Για την εγγραφή του παιδιού σας μπορείτε:

1) Να συμπληρώσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά, να τα στείλετε στο email του 13ου Δ.Σ. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και στη συνέχεια να επισκεφτείτε το σχολείο για να υπογράψετε τη σχετική αίτηση εγγραφής. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού, επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τη διεύθυνση του σχολείου (28310-22132), καθημερινά από τις 10:00-13:00.

2) Να επισκεφτείτε το σχολείο, όπου θα συμπληρώσετε τα απαιτούμενα έγγραφα που αφορούν την εγγραφή του/της μαθητή/τριας, αφού κλείσετε ραντεβού, επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τη διεύθυνση του σχολείου (28310-22132) καθημερινά από τις 10:00-13:00

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

Πρόγραμμα κολύμβησης

Ξεκινάει από την Τρίτη 28 Μαρτίου το πρόγραμμα κολύμβησης για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ' τάξης του σχολείου μας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στην πισίνα του γυμναστηρίου "Παλμός" όπου τα παιδιά θα μεταβαίνουν με τη συνοδεία εκπαιδευτικών του σχολείου. 

Υπενθυμίζουμε οτι είναι σημαντικό τα παιδιά να ακολουθούν τις οδηγίες που αναφέρονται στην επιστολή που έχουν μοιράσει οι δασκάλες των τμημάτων όσο αφορά τον αθλητικό εξοπλισμό που πρέπει να έχουν μαζί τους όπως και τους κανόνες μέσα στο χώρο του κολυμβητηρίου.

Μάθηση βασισμένη στη διερεύνηση

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2022, οι μαθητές της Στ’ τάξης του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ), το οποίο στεγάζεται στο κτίριο του παλιού γυμνασίου της Αργυρούπολης. 

Με στόχο την ανάπτυξη θετικής στάσης προς τις φυσικές επιστήμες, οι μαθητές πειραματίστηκαν με απλά υλικά, συνδέοντας τις φυσικές επιστήμες με την καθημερινή ζωή. 

"Εγώ ο Δίας, το Λιοντάρι" εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 1/2/2023 οι μαθητές τους Στ2 του σχολείου μας, παρακολούθησαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αυτοβελτίωσης.
 
       Ο συγγραφέας Λαμπαθάκης Μιχαήλ, τους μετέφερε μέσα από δεκατέσσερις ιστορίες ενός λιονταριού στον όμορφο, αλλά και συνάμα σκληρό κόσμο της σαβάνας. Έναν κόσμο όπου τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτα δε χαρίζεται. Παρακίνησε τους μικρούς μαθητές να δουν τη δική τους σαβάνα με διαφορετικό τρόπο,  απαντώντας  σε θέματα όπως: 
 

•  Πώς να αντιμετωπίσουμε ένα σκληρό και μεταβαλλόμενο περιβάλλον

•  Πώς να διαχειριστούμε την αποτυχία και τα τραύματα που αφήνει πάνω μας

•  Πώς  να μείνουμε προσηλωμένοι στους στόχους και τα όνειρά μας

•  Πώς  να χαράξουμε και να εφαρμόσουμε καθημερινές στρατηγικές αυτοβελτίωσης για να πιάσουμε το «θήραμα» που επιθυμούμε. 

Συγκεκριμένα αναλύθηκαν οι παρακάτω κανόνες επιβίωσης. 
 

1. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚΛΗΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 

2. ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΟΥ 

3. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ- ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ 

4. ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ 

5. ΒΑΔΙΣΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ  

6. ΜΕΙΝΕ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 

7.  ΔΟΥΛΕΨΕ ΣΚΛΗΡΑ 

8. ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ 

9. ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 

10. ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΟΥΛΕΣ ΣΟΥ,  ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ 

11. ΞΕΚΟΥΡΑΣΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΟΥ 

12. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΧΟ 

13. ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ: ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ 

14. ΜΗ ΔΙΑΝΟΗΘΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. ΔΕ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΧΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΙΑΒΑ ΣΟΥ