Νέα-Ανακοινώσεις

Αγιασμός

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου τα παιδιά θα προσέρχονται στο χώρο του σχολείου κανονικά από τις 8:15 έως τις 8:30  π.μ. φορώντας υποχρεωτικά την προστατευτική μάσκα τους και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Το self test θα δηλώνεται στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο " Σχολική κάρτα για COVID-19" και στη συνέχεια θα μπορείτε:

1) να το εκτυπώνετε ή

2) να το αποστέλλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης και οι καινούριοι μαθητές /τριες με μετεγγραφή, θα προσέλθουν με τη συνοδεία ενός γονέα/κηδεμόνα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, από την κεντρική είσοδο της Κνωσού και θα κατευθυνθούν στην εσωτερική αυλή του Δημοτικού από την πλευρά του Νηπιαγωγείου τηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις. Θα γίνει ο χωρισμός των παιδιών σε τμήματα και η γνωριμία με τους/τις δασκάλες/ους τους. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ενημέρωση των γονέων από τη διευθύντρια του σχολείου.

 Όλες οι υπόλοιπες τάξεις (Β’, Γ’, Δ’ ,Ε’, Στ’ ) θα προσέλθουν από την οδό Γερασίμου Βλάχου και από τις δύο εισόδους του γηπέδου και θα κατευθυνθούν στις τάξεις τους.

Στις 9:00 π.μ. θα τελεστεί ο αγιασμός στον αύλειο χώρο με τους μαθητές και μαθήτριες της Α΄και Στ΄ τάξης. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί τις υπόλοιπες αίθουσες του σχολείου, όπου θα παρευρίσκονται οι μαθητές /τριες και οι εκπαιδευτικοί τους. Αμέσως μετά το πέρας του αγιασμού (περίπου στις 9:45) θα ακολουθήσει η αποχώρηση των παιδιών. Τα βιβλία θα μοιραστούν την επόμενη ημέρα. 

Σας ευχόμαστε μια όμορφη, δημιουργική και αισιόδοξη χρονιά.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 13ου Δ.Σ.

                                                                                           

.

Ένα "ευχαριστώ" στους παραμυθάδες μας!

Μια δύσκολη χρονιά τελείωσε !

Η  βιβλιοθήκη μας κρατήθηκε ζωντανή με τις προσπάθειες όλων των μελών της σχολικής κοινότητας , της μεγάλης μας οικογένειας .

Ο ι  Παραμυθάδες μας , από την Δ΄, την Ε΄ και την Στ΄ , τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας , διάβασαν λογοτεχνικά βιβλία με υποδειγματικό τρόπο στους μαθητές των μικρών τάξεων .

 Η  ώρα του Παραμυθά έγινε για τους μαθητές το δροσερό αεράκι που έφερε κοντά μικρούς και μεγάλους , ένα ευχάριστο διάλειμμα στο απαιτητικό καθημερινό μας πρόγραμμα .

Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που έγιναν οι φετινοί μας Παραμυθάδες και να σας δώσω την υπόσχεση για περισσότερους Παραμυθάδες την καινούρια σχολική χρονιά .

 

 

                        Καλό καλοκαίρι και καλά μακροβούτια                          

 στις μαγευτικές θάλασσες των βιβλίων

εικονα.jpg                                       

   

         Η υπεύθυνη  της σχολικής βιβλιοθήκης  σφραγιδα

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΩΝ png

 

 

 

Εισαγωγή μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη του Πειραματικού Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2021-2022

Αγαπητοί Γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι από 28 Μαΐου εως και 17 Ιουνίου 2021 μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση για την εισαγωγή μαθητών/μαθητριών στην Α΄τάξη του Πειραματικού Γυμνασίου. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης στον σύνδεσμο 

Εγγραφή σε Πρότυπο / Πειραματικό Σχολείο - Gov.gr (www.gov.gr) 

Για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πειραματικά Γυμνάσια η Υπουργική Απόφαση ορίζει οτι γίνεται με κλήρωση η οποία διενεργείται ηλεκτρονικά από τριμελή Επιτροπή. 

Αναλυτικές πληροφορίες για το σχολείο και τη διαδικασία εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στην Α' τάξη μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου 

Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων για το σχολικό έτος 2021-2022

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Οι μαθητές/τριες θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του Σεπτεμβρίου. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9 και Πέμπτη 16/9.

Από τις 20/9/2021 το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες ΠΡΙΝ από την προσέλευση στο σχολείο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ. Το αποτέλεσμα του self test θα καταχωρείται στην πλατφόρμα gov.gr  και στη συνέχεια θα μπορείτε :

1) να το εκτυπώνετε ή

2) να το αποστέλλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η επίδειξη της παραπάνω βεβαίωσης είναι απαράιτητη για την είσοδο του μαθητή/μαθήτριας στο σχολείο., 

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19:

  • απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.
  • επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) ΚΑΙ τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Επιπλέον, για τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα 7 ημερών ως εξής:

Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

  • 2 εργαστηριακά τεστ – rapid πέραν των προβλεπομένων
  • εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν δίπλα ή στο αμέσως εμπρός ή πίσω θρανίο από το κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ – self (τις ημέρες που δεν κάνουν τα 2 εργαστηριακά).

Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

  • 2 αυτοδιαγνωστικά τεστ – self ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.
  • Όλοι οι ανωτέρω επιβεβαιωτικοί έλεγχοι παρέχονται δωρεάν στα Σταθερά Σημεία Επιβεβαιωτικού Ελέγχου του ΕΟΔΥ. Στόχος των πολύ αυξημένων ελέγχων είναι η διασφάλιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων μας.

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Σε κάθε σχολική μονάδα, ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων υπεύθυνος διαχείρισης COVID-19 και ο αναπληρωτής του, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 και να επικοινωνεί με τις οικογένειες των μαθητών και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ.

Υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας

Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης.

Δημιουργούμε και Εκφραζόμαστε εν...τέχνως

Διανύοντας την τελευταία εβδομάδα της σχολικής χρονιάς οργανώνουμε δράσεις εικαστικές, αθλητικές και μουσικοθεατρικές με τη συμμετοχή όλων των τάξεων του σχολείου για να κλείσουμε με δημιουργικό και έντεχνο τρόπο τη σχολική χρονιά 2020-2021.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται μέσα στους χώρους του σχολείου ανά τάξεις και σύμφωνα πάντα με τους υγειονομικούς κανονισμούς.

 

αφισα3

Επιλογή 2ης ξένης γλώσσας για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄ και Στ΄ τάξης κατά το σχολικό έτος 2021-2022

Αγαπητοί Γονείς της Δ΄και Στ΄τάξης,

σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την Τετάρτη 26-05-2021 θα πρέπει να δηλώσετε τη Β΄ ξένη γλώσσα (Γαλλικά ή Γερμανικά) που επιθυμείτε να παρακολουθήσει το παιδί σας για το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022 (Εγκύκλιος Φ52/55240/Δ1/18-05-2021)

Μπορείτε να καταθέσετε την αίτηση σας συμπληρώνοντας αποστέλοντας την σχετική φόρμα . Θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή ξένης γλώσσας, καθώς αυτή δεν μπορεί να αλλάξει.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι μαθητές της Ε΄ τάξης κατά το επόμενο σχολικό έτος, θα διδάσκονται ως 2η ξένη γλώσσα όποια από τις δυο (Γαλλικά-Γερμανικά) έχει την πλειοψηφία των δηλώσεων προτίμησης σε επίπεδο τμήματος, όπως αυτή διαμορφώνεται μετά τις δηλώσεις των μαθητών. Σε περίπτωση ισοψηφίας στις προτιμήσεις των μαθητών του τμήματος, διδάσκεται ως 2η ξένη γλώσσα αυτή για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν επιτρέπεται αλλαγή τμήματος μαθητών λόγω διαφορετικής προτίμησης σε σχέση με τη 2η ξένη γλώσσα που πλειοψήφησε και διδάσκεται στο τμήμα τους.

Αν μέχρι την 1η Οκτωβρίου του επόμενου σχολικού έτους δεν έχει καλυφθεί η θέση του/της εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέχθηκε από τις δηλώσεις προτίμησης, τότε οι μαθητές/τριες θα διδαχθούν την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τους μαθητές που θα φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο προβλέπεται να παρακολουθήσουν τη γλώσσα που διδάχτηκαν στο Δημοτικό. Κατ’ εξαίρεση, όποιοι/ες έχουν σοβαρούς λόγους να επιλέξουν στο Γυμνάσιο διαφορετική 2η ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχτηκαν στο Δημοτικό, δύνανται να υποβάλουν αιτιολογημένη γραπτή αίτηση (υπεύθυνη δήλωση), μέχρι τις 4 Ιουνίου 2021, παράλληλα με την αίτηση σε έντυπη μορφή στο σχολείο.

 

Έναρξη μαθημάτων

Αγαπητοί Γονείς,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με αισιοδοξία, δημιουργικότητα και πολλές εμπνεύσεις. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τα παιδιά και να καλωσορίσουν τα πρωτάκια μας  στο νέο τους σχολείο.  Όλοι συνεργατικά θα προσπαθήσουμε και φέτος όπως και τις προηγούμενες χρονιές να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ο χώρος του σχολείου να μετατραπεί σε ένα χαρούμενο εργαστήρι όχι μόνο μάθησης αλλά και καλλιέργειας στάσεων, αξιών, δεξιοτήτων.

Καλή σχολική χρονιά!

Ενημέρωση για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα». Παροχή επιταγής (voucher) αξίας 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop)

Σύντομη περιγραφή του προγράμματος: Tο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» εξασφαλίζει επιταγή (voucher) αξίας 200 ευρώ για κάθε μαθητή, σπουδαστή και φοιτητή, που εμπίπτει σε συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop). Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και στοχεύει στον περαιτέρω ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας και την επίτευξη ενός συμπεριληπτικού ψηφιακού εκπαιδευτικού μοντέλου.

Κριτήρια επιλεξιμότητας: Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες δικαιούνται να λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα. Διευκρινίζεται ότι το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι. Για παράδειγμα, για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα των 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια του Α’ κύκλου του προγράμματος, μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ για το έτος 2020, οι οποίοι εντάσσονται στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία. Κατά τη διάρκεια του Β’ κύκλου, θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση και οι υπόλοιποι δικαιούχοι που πληρούν τα εισοδηματικά και τα υπόλοιπα κριτήρια του προγράμματος, ανεξαρτήτως του αν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι του ΟΠΕΚΑ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι οικογένειες μπορούν να διερευνήσουν την επιλεξιμότητά τους και αυτόματα μέσα από την ηλεκτρονική εφαρμογή που αναφέρεται στο επόμενο σημείο.

Τρόπος υποβολής αιτήσεων: Οι αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά στην εφαρμογή https://beneficiary.digital-access.gov.gr/. Οι αιτούντες καλούνται αρχικά να μπουν στην ιστοσελίδα του προγράμματος https://www.digital-access.gov.gr ώστε να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, τα κριτήρια επιλεξιμότητας και την αναλυτική διαδικασία για την υποβολή της αίτησης επιχορήγησης. Μετά, εισέρχονται στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς τους στο Taxisnet και ολοκληρώνουν την καταχώρηση των στοιχείων τους δηλώνοντας επιπλέον το προσωπικό τους ΑΜΚΑ. Καταχωρούν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου ώστε να λαμβάνουν έγκαιρη και εμπιστευτική πληροφορία από το Πρόγραμμα μέσω SMS. Δηλώνουν το σύνολο των εξαρτώμενων τέκνων για τα οποία επιθυμούν να κάνουν αίτηση και συμπληρώνουν τα στοιχεία φοίτησής τους. Επισημαίνεται ότι κάθε δικαιούχος μπορεί να καταθέσει μόνο μία αίτηση στο σύστημα, η οποία θα πρέπει να αφορά το σύνολο των εξαρτώμενων τέκνων τα οποία είναι επιλέξιμα να λάβουν επιταγή.

Ηλεκτρονικές διασταυρώσεις: Οι διασταυρώσεις των στοιχείων που επιβεβαιώνουν την επιλεξιμότητα των εξαρτώμενων τέκνων να ωφεληθούν από το πρόγραμμα γίνονται κυρίως ηλεκτρονικά. Πιο συγκεκριμένα, στον Α’ κύκλο του προγράμματος, η επιβεβαίωση της σύνθεσης της οικογένειας, της εισοδηματικής κατηγορίας, και της φοίτησης των τέκνων σε δημόσιες δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αρμοδιότητας του Υ.ΠΑΙ.Θ., πραγματοποιείται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων. Εφόσον υπάρχουν προβλήματα στις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις, θα πρέπει να γίνονται διορθώσεις στα αντίστοιχα μητρώα του δημοσίου, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος. Επισημαίνεται ότι η επιτυχής ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων επιλεξιμότητας για τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαιτεί συμφωνία των στοιχείων τους στο Μητρώο ΑΜΚΑ και το Μητρώο MySchool. Σε περίπτωση μη δυνατότητας ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων κάποιας μαθήτριας ή κάποιου μαθητή, παρότι έχουν ακολουθηθεί όλες οι σχετικές οδηγίες, οι Διευθυντές των Σχολείων καλούνται να επικοινωνούν με το Υ.ΠΑΙ.Θ. μέσω των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Ημερομηνία λήξης του προγράμματος: Η ημερομηνία γενικής λήξης του Προγράμματος είναι η Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021. Μετά από αυτή την καταληκτική ημερομηνία δεν θα είναι δυνατή η υποβολή νέων αιτήσεων, η έκδοση νέων επιταγών για αιτήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και η πραγματοποίηση αγορών με τις εκδοθείσες επιταγές (εκτός από κάποιες εξαιρέσεις που αφορούν ακυρώσεις και επανεξαργυρώσεις επιταγών και αναφέρονται αναλυτικά στην Προκήρυξη του Προγράμματος).

 

psifiaki merimna 1

 

psifiaki merimna 2

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη του τμήματος Στ1 στην Τράπεζα Πειραιώς

 

Την Τετάρτη 19 Μαϊου το τμήμα Στ1 του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος "Learn and Earn", ενός προγράμματος με στόχο τον χρηματοπιστωτικό εγγραματισμό που συνιστά την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για τη σωστή διαχείριση των χρημάτων που διαθέτουμε.

Στον εξωτερικό χώρο της Τράπεζας οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κ. Αποστολάκη Ιωάννη, διευθυντή του υποκαταστήματος, για τον τρόπο που πραγματοποιούνται οι οικονομικές συναλλαγές και τις εξελίξεις που έχει φέρει η τεχνολογία στον χρηματοπιστωτικό τομέα τα τελευταία χρόνια. Επίσης ενημερώθηκαν για τους βασικούς κανόνες που διέπουν τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές αλλά και πώς να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις πριν δανειστούν ή ξοδέψουν. Στη συνέχεια, σε ομάδες, ξεναγήθηκαν στους χώρους του καταστήματος και προχώρησαν σε εικονικές συναλλαγές στα αυτοματοποιημενα μηχανήματα που βρίσκονται στον χώρο της Τράπεζας. Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης τα παιδιά παρέλαβαν και ένα πολύ χρήσιμο δώρο!

Η Διεύθυνση του σχολείου και οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος ευχαριστούμε από καρδιάς τον κ. Αποστολάκη Ιωάννη, διευθυντή του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, για την εξαιρετική ξενάγηση και πληροφόρηση που παρείχε στους μαθητές και μαθήτριες του  Στ1 του σχολείου μας αναφορικά με τον χρηματοπιστωτικό τρόπο συναλλαγών του τραπεζικού συστήματος. 

  

 

IMG 20210519 121107 IMG 20210519 123928 IMG 20210519 124226 piggybank