Νέα-Ανακοινώσεις

Προγραμματισμός λειτουργίας Ολοήμερου προγράμματος και Αναβαθμισμένου Ολοήμερου προγράμματος

Αγαπητοί Γονείς,

Για το σχολικό έτος 2024-2025 προγραμματίζεται η λειτουργία του Ολοήμερου προγράμματος των Ενιαίου Τύπου Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων.

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης - δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Πασχαλινές δημιουργίες των παιδιών

Διοργανώθηκε από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας ένα μικρό πασχαλινό παζάρι με δημιουργίες των παιδιών. Οι μαθητές/τριες εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν όμορφες πασχαλινές κατασκευές.  Μέρος από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν αποφάσισαν να τα διαθέσουν στα κοινωνικά συσσίτια της πόλης. Αντιπροσωπεία παιδιών από την Δ, Ε, και Στ΄τάξη συναντήθηκαν με τον εφημέριο της ενορίας της  Κυρίας των Αγγέλων (Μικρή Παναγία) και πρόσφεραν τα χρήματα, τα οποία θα ενισχύσουν τα γεύματα που προσφέρει καθημερινά η ενορία σε συμπολίτες/ισσες που έχουν ανάγκη τη στήριξή μας. 

Περιβαλλοντική δράση ευαισθητοποίησης

Στην πανελλαδική εθελοντική δράση καθαρισμού των δασών συμμετείχε το σχολείο μας δίνοντας το παρόν την Κυριακή 14 Απριλίου στο κάλεσμα του Δήμου Ρεθύμνου για καθαρισμό των δασών του Εβλιγιά και Προφήτη Ηλία.  Έτσι το πρωί της Κυριακής μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ανηφόρησαν στο κοντινό δασάκι στην περιοχή Εβλιγιά και μαζί με τις ομάδες των προσκόπων αλλά και άλλων μεμονομένων εθελοντών βοήθησαν να μαζευτούν σκουπίδια και υλικά που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

"Αλλάζω συνήθειες, σώζω τον πλανήτη" ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Δήμου στο σχολείο μας

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Δήμου "Αλλάζω συνήθειες, σώζω τον πλανήτη" ξεκίνησε χθες στα σχολεία της πόλης του Ρεθύμνου. Το πρόγραμμα, το οποίο στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας πάνω στα θέματα της ανακύκλωσης και της ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων με την εφαρμογή της διαλογής και της επαναχρησιμοποίησης, εγκαινίασε στο σχολείο μας ο ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Κυκλικής Οικονομίας και Ποιότητας Ζωής κ. Σπανουδάκης.

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2024_2025

Αγαπητοί Γονείς,

για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025, οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων από τις 13 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2024 και ώρα 14:00 υποβάλλουν από κοινού ηλεκτρονικά ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής μόνο στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής όπου κατοικεί ο/η υποψήφιος/α. 

Διαβάστε προσεκτικά το έγγραφο σχετικά με τη διαδικασία εισαγωγής μαθητών/τριών στα Μουσικά Γυμνάσια . Μπορείτε επίσης να βρείτε την αίτηση καθώς και τα e-mail των Μουσικών Σχολείων σε όλη τη χώρα εδώ. 

Για περισσότερες πληροφορίες 

Run for autism Rethymno 2024: Μια δράση που οδηγεί από τον αθλητισμό στη συμπερίληψη

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου οργανώνει στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, το πρωί της Κυριακής 07 Απριλίου 2024, στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, 4 αγώνες δρόμου για αθλητές, μη αθλητές και παιδιά. Θα πραγματοποιηθούν 3 αθλητικές διαδρομές (10.000μ – 5.000μ – 2.000 μ) αλλά και μία κοινωνική περιπατητική διαδρομή για όλες τις ηλικίες , από 1 ως 101 ετών, για τη χαρά της άθλησης και της συμμετοχής.

Ένα μικρό Λαογραφικό Μουσείο στο σχολείο μας

βωΑπ’ τις αρχές του Απρίλη στην αίθουσα των Εικαστικών του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου χτυπάει η «καρδιά» ενός μικρού λαογραφικού μουσείου που στήθηκε με αγάπη και σεβασμό στην παράδοση. Υπόγεια, αποθήκες και μπαούλα πρόσφεραν τους «ξεχασμένους θησαυρούς» τους και μας καλούν σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χθες.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες  του Δ1 τμήματος του σχολείου μας με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Αθηνάς Ιωάννου και τη συνδρομή των γονέων τους έγιναν «μικροί εξερευνητές» του παρελθόντος. 

Διπλή διάκριση στον διαγωνισμό "Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια-Εκπαιδευτικές Γέφυρες 2024"

Διπλή ήταν η διάκριση για τα 9 σχολεία που από την αρχή της χρονιάς συνεργάζονται πάνω στο έργο eTwinning με τίτλο " Όταν τα ειδώλια αφηγούνται".
To Α' Δημοτικό Κάτω Πολεμιδίων, το B' Δημοτικό Κολοσσίου, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας, το 11ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το Γ' Δημοτικό Λεμεσού, το 2ο Δημοτικό Τήνου, το 3ο Δημοτικό Γλυκων Νερών και το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου έχοντας ήδη σχηματίσει ένα δίκτυο συνεργασίας και επικοινωνίας συμμετείχαν στην κατηγορία "Συμπράξεις Σχολείων" στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό "Κύπρος Ελλάδα Ομογένεια -Εκπαιδευτικές Γέφυρες 2024"

Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25

Αγαπητοί Γονείς,
σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εισαγωγή στα Πειραματικά Γυμνάσια Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν τη συμμετοχή του παιδιού τους στην κλήρωση, υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση,  από την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 έως και την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και ώρα 23:59  μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), κατηγορία Εκπαίδευση, υποκατηγορία Εγγραφή σε σχολείο, ενότητα Αίτηση εισαγωγής μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Σχολεία ή μέσω του συνδέσμου