Νέα-Ανακοινώσεις

Κατανομή τμημάτων και διδακτικών αντικειμένων

Για το σχολικό έτος 2022-2023 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας θα αναλάβουν τα τμήματα και τα διδακτικά αντικείμενα ως εξής:

 

Στρατιδάκη Χρυσούλα

Α1

Σέττας Αντώνιος

Α2

Βογιατζάκη Ελένη

Β1

Γιαννού Φωτεινή

Β2

Ιωάννου Αθηνά

Γ1

Σελιανάκη Γιάννα

Γ2

Κοκκινάκη Έφη

Δ1

Μαρκουλάκη Νίκη

Δ2

Μαθιουδάκη Βαρβάρα

Ε1

Λισίτσκας Γιάννης

Ε2

Γερογιαννάκη Νίκη

ΣΤ1

Στριλιγκά Μαρία

ΣΤ2

Λουκάκη Μαίρη

ΣΤ3

Μαλτεζάκη Χαρά

Γιαννακάκη Ειρήνη

Ολοήμερο

Γιώτσης Νίκος

Καλλιτσουνάκη Ελευθερία

Τμήμα Ένταξης

Λιάσσα Γεωργία

Χαραλαμπάκη Στέλα

Αγγλικά

Γερμανικά

Γαλλικά

Σαραντινού Κατερίνα

Μουσική

Παπαδημητρίου Λεωνίδας

Γκούβα Δήμητρα

Φυσική Αγωγή

Παπαϊωάννου Ελένη

Εικαστικά

Πολοπετράκη Γεωργία

Θεατρική Αγωγή

Μιχελάκη Έφη

ΤΠΕ

Κλειδή Σοφία

Πίσσα Μαρία

Τζιομαλλου Βαΐα 

Νικηφόρου Αγάπη

Βαφειώτη Δέσποινα

Μπεμπή Παναγιώτα

Πανανού Κυριακή

Παράλληλη Στήριξη

Ειρήνη Μανωλά

Σχολική Ψυχολόγος

Δήμητρα Γιαγκουδάκη

Κοινωνική Λειτουργός

Κουναλάκη Ειρήνη

Σχολική Νοσηλεύτρια

Ενημέρωση Γονέων για τη λειτουργία του διευρυμένου ολοήμερου προγράμματος του σχολείου μας

Αγαπητοί Γονείς,

Για το σχολικό έτος 2022-2023 το σχολείο μας εντάχθηκε στο αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου που εκτείνει τη λειτουργία του έως τις 17:30’ . Στο τελευταίο δίωρο του προγράμματος (από τις 15.55΄ έως τις 17.30΄)  προβλέπεται η λειτουργία των σχολικών μαθητικών ομίλων, με περιεχόμενο που καθορίζεται κατά περίπτωση ανάλογα με τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών που θα διατεθούν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Ενδεικτικά η θεματολογία των μαθητικών ομίλων δύναται να αφορά : αθλητισμό, ομαδικά αθλήματα, παραδοσιακούς ή μοντέρνους χορούς, χοροκινητική έκφραση, εικαστικές τέχνες, εκμάθηση μουσικών οργάνων, εκπαιδευτική ρομποτική, επιστημονικές κατασκευές - πειράματα, μαθηματικά παιχνίδια, ρητορική τέχνη, δημιουργική γραφή, παιδική επιχειρηματικότητα, δημιουργία εφημερίδας, τη συγκρότηση χορωδίας, θεατρικής ομάδας, μαθητικής ορχήστρας…

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 2021-22

Δείτε το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΔΡΑΣΕΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ 2021-22

 imerologiodraseonvivliothikis2122

 

Λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων έτους 2022-2023 και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη λειτουργία τους.

 

Κατά τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 που ορίζονται στην παρούσα απόφαση και ακολουθούν το από 30.08.2022 πρακτικό της 291ης Συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.  Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Δράση κοινωνικής ευαισθησίας από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ε2

Λίγο πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε2, αναγνωρίζοντας και στηρίζοντας τον ρόλο της τρίτης ηλικίας, επισκέφθηκαν το Γηροκομείο της πόλης μας και δώρισαν ένα ποσό από τον κουμπαρά της τάξης τους για τις ανάγκες της εν λόγω μονάδας. Κατα τη διάρκεια της επίσκεψής τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον χώρο, να συνομιλήσουν με κάποια άτομα και να διαπιστώσουν τις ιδιαίτερες δυσκολίες και τις ανάγκες των ηλικιωμένων.

Τελετή αποφοίτησης της ΣΤ' τάξης

Την Τρίτη 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μας η αποχαιρετιστήρια γιορτή της ΣΤ' τάξης. 

Ηταν μια εκδήλωση γεμάτη από συναισθήματα χαράς, αγάπης, συγκίνησης αλλά και πολλές ευχές για την επόμενη μέρα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης παρουσίασαν "Τα Χρώματα της Αγάπης", ένα θεατρικό δρώμενο που υμνεί την αξία της συνεργασίας, της αγάπης και της διαφορετικότητας ενώ οι μικροί μαθητές της Β' τάξης τραγούδησαν για τη φιλία.

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητοί Γονείς,

τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022 θα επιστρέψουμε στο σχολείο περιμένοντας τους μαθητές και μαθήτριές μας για να τους καλωσορίσουμε για τη νέα σχολική χρονιά .

Θα συγκεντρωθούμε στην αυλή (γήπεδο μπάσκετ) όπου και θα γίνει ο αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων στις 8:30 π.μ.

Αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα αποχωρήσουν. Θα παραμείνουν οι γονείς της Α΄ τάξης για ενημέρωση από τη Διεύθυνση του σχολείου στον χώρο του αμφιθέατρου.

Τα βιβλία θα μοιραστούν στα παιδιά την επόμενη ημέρα (Τρίτη 13-9-2022).

Living together in peace

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική δράση πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στο σχολείο μας. Ο λόγος για το project  "Living Together in Peace" του εκπαιδευτικού οίκου "Twinkl" στην οποία συμμετείχαν τα τμήματα Ε2 και ΣΤ2.

Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες μελέτησαν την προσφορά και το έργο σύγχρονων ειρηνιστών αλλά και ανθρώπων από το παρελθόν που αφιέρωσαν τη ζωή τους στην ανάδειξη των αξιών της ελευθερίας και την ειρήνης σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.