Εξ Αποστάσεως

Οδηγίες για την εγγραφή μαθητών/τριών στην εκπαιδευτική πύλη e-me του ΠΣΔ

1. Οι γονείς πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του σχολείου https://13dimotiko-rethymno.gr/ (στο τέλος αυτής της ανακοίνωσης), προκειμένου να αποδεχθούν την ενεργοποίηση του λογαριασμού του μαθητή από το σχολείο. Το σχολείο προς διευκόλυνσή σας έχει ήδη βγάλει κωδικούς για κάθε μαθητή που επισυνάπτονται στο προσωπικό email που λάβατε.


Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό για τον μαθητή /τρια μόνοι σας (Όσοι λογαριασμοί δεν πάρουν έγκριση από εσάς συμπληρώνοντας την φόρμα, σε εύλογο χρονικό διάστημα θα απενεργοποιηθούν)

2. (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΒΗΜΑ). Όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να αλλάξουν των κωδικό του λογαριασμού τους. Η αλλαγή γίνεται στη σελίδα https://register.sch.gr/password/change_password/ όπου θα πρέπει να συνδεθούν με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που τους δόθηκε από το σχολείο και στη συνέχεια να επιλέξουν νέο κωδικό. Προτείνεται οι γονείς να αλλάξουν τον κωδικό του/της μαθήτριας που έχει δοθεί και να επιλέξουν κάτι που θα θυμούνται εύκολα (οι κωδικοί που τους έχουν δοθεί είναι αυτοματοποιημένοι κωδικοί συστήματος και για αυτό έχουν αυτή τη περίεργη μορφή)

3. Στη συνέχεια οι γονείς θα πρέπει να πραγματοποιήσουν μια πρώτη σύνδεση στη πλατφόρμα e-me https://e-me.edu.gr/ με χρήση του username και του password που τους δόθηκε. H πρώτη αυτή σύνδεση είναι απαραίτητη προκειμένου οι μαθητές να γίνουν ορατοί από την πλατφόρμα και να μπορέσουν έτσι οι δάσκαλοι/ες να τους προσκαλέσουν στη ψηφιακή τους τάξη. H διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνει μέχρι την Τρίτη 24/3/2020. Μόλις οι δάσκαλοι/ες τους προσκαλέσουν στη ψηφιακή τους τάξη (κυψέλη) θα λάβουν σχετικό μήνυμα μέσα στη πλατφόρμα, το οποίο και θα πρέπει να αποδεχθούν, όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα (τα μηνύματα εμφανίζονται στο το κίτρινο καμπανάκι πάνω δεξιά)
Όσοι γονείς αντιμετωπίσουν αδυναμία σύνδεσης ή απώλεια κωδικών μπορούν να επικοινωνούν με το email του σχολείου:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συμπληρώστε τη φόρμα αποδοχής ενεργοποίησης λογαριασμού του μαθητή εδώ