Εξ Αποστάσεως

Εικονικές διαδικτυακές αίθουσες διδασκαλίας

Έναρξη της διαδικτυακής εκπαίδευσης

Αγαπητοί Γονείς και παιδιά,

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει την Τετάρτη 18-11-2020 θα ξεκινήσει η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία και για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Πρόκειται για μια νέα διαδικασία μάθησης στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστούμε. Τα ψηφιακά σύγχρονα εξ αποστάσεως μαθήματα δημιουργούν μια σημαντική αλλαγή στην αντίληψη που έχουμε για την σχολική τάξη.

Απαιτούν νέες δεξιότητες από όλους μας, διαδικασία που θα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία και να τη θεωρήσουμε ως πρόκληση για να ανακαλύψουμε ή να βελτιώσουμε ικανότητες που δεν υπήρχε η ανάγκη να ενεργοποιήσουμε πριν.

Η εξΑε θα βασιστεί στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης (Webex)

και η πρόσβαση σε αυτήν δεν απαιτεί εγγραφή και ενεργοποίηση μαθητικών λογαριασμών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει μόνο να πατήσουν τον σύνδεσμο που θα τους κοινοποιηθεί και αμέσως θα συνδεθούν στην εικονική διαδικτυακή τάξη που έχει δημιουργήσει ο κάθε εκπαιδευτικός. Για τον τρόπο σύνδεσης μπορείτε να παρακολουθήσετε τις οδηγίες.

Τη διεύθυνση κάθε εκπαιδευτικού θα την βρείτε στο ωρολόγιο πρόγραμμα που σας κοινοποιήθηκε από τους δασκάλους /ες του σχολείου μας. Για λόγους ασφάλειας δεν αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα του σχολείου το πρόγραμμα με τους συνδέσμους των ψηφιακών τάξεων των εκπαιδευτικών.
Συμπληρωματικά, όσοι εκπαιδευτικοί το θεωρούν απαραίτητο, θα αναρτούν εκπαιδευτικό υποστηρικτικό υλικό στην πλατφόρμα e-me ή θα το αποστέλλουν με email μετά από σχετική ενημέρωση.

Για την ποιοτική εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας θα πρέπει οι μαθητές και οι μαθήτριες μας να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν κάποιους κανόνες σχετικά με τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας το βίντεο "Κανόνες της Σύγχρονης Εκπαίδευσης" ώστε να γίνει κατανοητό ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία διέπεται και αυτή από κάποιες αρχές που τηρώντας τες διασφαλίζεται ο σεβασμός και ως προς τη διαδικασία και ως προς τους συμμετέχοντες.

Θα θέλαμε ακόμη να σας ενημερώσουμε ότι δυστυχώς στο σχολείο μας δεν υπάρχουν διαθέσιμοι Η/Υ για τους/τις μαθητές και μαθήτριες μας. Σε περίπτωση που μας σταλούν θα σας ενημερώσουμε άμεσα. Γνωρίζοντας την πολυπλοκότητα της εφαρμογής της διαδικτυακής εκπαίδευσης, μπορείτε, μέσω των υπεύθυνων εκπαιδευτικών των τάξεων, να μας γνωστοποιήσετε τυχόν αδυναμίες, ελλείψεις ή δυσκολίες που έχετε μέχρι την Παρασκευή 20-11-2020 προκειμένου να ενημερώσουμε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Ευχόμαστε καλό ξεκίνημα, με αισιοδοξία και δύναμη και με την ευχή να δούμε σύντομα από κοντά τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες μας.

Παραμένουμε υγιείς , ψύχραιμοι και αισιόδοξοι!

Η Διεύθυνση και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου