Εικαστικές εκθέσεις και συμπόσια στο Ρέθυμνο

Εικαστικές εκθέσεις και συμπόσια στο Ρέθυμνο

Σας ενημερώνουμε ότι το Μουσείο της Εκπαίδευσης – Xeniseum του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΚΕΜΕΙΕΔΕ -ΠΤΔΕ) διοργανώνει σειρά εικαστικών εκθέσεων και δύο συμποσίων για την ανάδειξη των χρόνιων παθογενειών της εκπαίδευσης που συνδέονται με κοινωνικά ζητήματα όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε άλλες χώρες.

Στο Πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν δράσεις, εργαστήρια και η παρουσίαση εικαστικών εγκαταστάσεων σε επιλεγμένους χώρους στην Πόλη του Ρεθύμνου, την περίοδο 1 έως 20 Οκτωβρίου 2019, με κεντρικό θέμα: «UNFROZEN EDUCATION – Or How To Relearn». Η θεματική της έκθεσης στοχεύει στο να διερευνήσει και να αναδείξει με τα μέσα και τις δυνατότητες που παρέχουν οι Εικαστικές Τέχνες, προβλήματα από την κλιματική αλλαγή που συμβαίνει στον πλανήτη μας με τις καταστροφικές της συνέπειες και την ανάγκη για την συστηματική αντιμετώπισή της διεθνώς, διαμέσου της εκπαίδευσης των πολιτών των σύγχρονων κοινωνιών. Θέμα που αποτελεί ίσως και την μοναδική ελπίδα για την αλλαγή συμπεριφορών και πολιτικών. Η αξιοποίηση του ιστορικού επιχειρήματος στην περίπτωση αυτή και η ιστορία της εκπαίδευσής μας θεωρούνται τεράστιας σημασίας από την κοινότητα των ακαδημαϊκών δασκάλων και των καλλιτεχνών και για το λόγο αυτό συνιστά και το λόγο της συνέργειας αυτής.

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αμερική, Ελβετία, Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία και Ιταλία).

Στους συν-διοργανωτές συμπεριλαμβάνονται οι εξής φορείς:

Περιφέρεια Κρήτης,
ΚΕΔΗΡ,
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας,
Art Institute at the FHNW Academy of Art and Design, Βασιλεία Ελβετίας

Close Menu