Βιβλιοθήκη

Προφίλ σχολικής βιβλιοθήκης

Η σχολική μας βιβλιοθήκη, με την τωρινή της μορφή , λειτουργεί από  το σχολικό  έτος 2017-2018.

Είναι δανειστική βιβλιοθήκη, απευθύνεται στα παιδιά όλων των τάξεων του σχολείου μας και  περιέχει  980  βιβλία .

Τμήμα της βιβλιοθήκης αποτελεί και το  βιβλιόσπιτο που είναι δίπλα στο κυλικείο. Το βιβλιόσπιτο λειτουργεί με τη βοήθεια των μαθητών που αποτελούν την ομάδα της βιβλιοθήκης. Είναι ανοικτό σε όλα τα διαλείμματα για να διαβάζουν οι μαθητές όλων των τάξεων.  Σκοπός της λειτουργίας της βιβλιοθήκης είναι η καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας.

Ο όρος φιλαναγνωσία προσδιορίζει ένα ευρύ πεδίο δημιουργικών δράσεων μέσω των οποίων οι μαθητές έρχονται σε επαφή με λογοτεχνικά κείμενα  που βοηθούν στην κατανόηση και αποδοχή των συναισθημάτων τους , στην πρόσκτηση νέων αντιλήψεων και στην απόκτηση ταυτότητας. Ανακαλύπτουν την αισθητική – καλλιτεχνική διάσταση της λογοτεχνίας και τη χαρά της δημιουργικής γραφής.

Κανονισμός βιβλιοθήκης

kids1Το τρέχον σχολικό έτος (2020-2021) οι μαθητές θα μπορούν να δανείζονται βιβλία της σχολικής βιβλιοθήκης χρησιμοποιώντας την ατομική κάρτα δανειστικής βιβλιοθήκης.

Δύο φορές τον μήνα θα υπάρχουν βιβλία στην αίθουσα κάθε τμήματος για να μπορούν οι μαθητές να επιλέξουν.

Η διάρκεια δανεισμού είναι δύο εβδομάδες. Η ατομική κάρτα δανειστικής βιβλιοθήκης πρέπει να διατηρείται σε καλή κατάσταση μέσα στην πλαστική θήκη της για να απολυμαίνεται εύκολα.

Δράσεις φιλαναγνωσίας

Ημερολόγιο Δράσεων Βιβλιοθήκης 2022-23

Δείτε το Ημερολόγιο Δράσεων Βιβλιοθήκης 2022-23

 Πατήστε εδώ

 

Ημερολόγιο Δράσεων Βιβλιοθήκης 2021-22

Δείτε το Ημερολόγιο Δράσεων Βιβλιοθήκης 2021-22

 imerologiodraseonvivliothikis2122

 

Βιβλιοπροτάσεις Για Τις Διακοπές Των Χριστουγέννων

χρ 300x272

Η κυρία Ιωάννου Αθηνά, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης μας, εντείνει τη μαγεία των Χριστουγέννων με επιμελώς επιλεγμένα βιβλία.
Πατήστε εδώ και ανακαλύψτε τι σας προτείνει!

Ανακοίνωση Σχολικής Βιβλιοθήκης

Το τρέχον σχολικό έτος (2020-2021) οι μαθητές θα μπορούν να δανείζονται βιβλία της σχολικής βιβλιοθήκης χρησιμοποιώντας την ατομική κάρτα δανειστικής βιβλιοθήκης. Δύο φορές τον μήνα θα υπάρχουν βιβλία στην αίθουσα κάθε τμήματος για να μπορούν οι μαθητές να επιλέξουν. Η διάρκεια δανεισμού είναι δύο εβδομάδες. Η ατομική κάρτα δανειστικής βιβλιοθήκης πρέπει να διατηρείται σε καλή κατάσταση μέσα στην πλαστική θήκη της για να απολυμαίνεται εύκολα. Για την Ε΄ και την Στ΄ θα υπάρξει ερωτηματολόγιο για την ανίχνευση των αναγνωστικών ενδιαφερόντων των μαθητών/τριών προκειμένου η βιβλιοθήκη να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους.

Δραστηριότητες Της Βιβλιοθήκης

paramyhti1Ένα «Μυστήριο στη Βιβλιοποντικοθήκη» μας τραβά την προσοχή και με την βοήθεια του Βιβλιοπόντικα και της Τίτας Γραβιέρας θυμόμαστε τους κανόνες της Ονειροβιβλιοθήκης μας. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας διαβάζουμε «Σκανταλιές και ανοησίες για ένα γλυκό κεράσι» και φτιάχνουμε ακροστιχίδες με τα ονόματα του παππού και της γιαγιάς.

  

 

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

paid vivl2019 696x474 300x204Την Τρίτη 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στο αμφιθέατρο του σχολείου πραγματοποιήθηκαν σχετικές εκδηλώσεις. Αρχικά, διαβάστηκε το μήνυμα της ημέρας, με τίτλο «Τα βιβλία μάς βοηθούν να μη βιαζόμαστε», που έγραψε ο Λιθουανός, διεθνούς φήμης εικονογράφος, συγγραφέας και δημιουργός της αφίσας KestutisKasparavicious. Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση, από την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, για τα στάδια δημιουργίας ενός βιβλίου. Τέλος, ακολούθησαν τα «βαφτίσια» της βιβλιοθήκης κι αποφασίστηκε το όνομα, που είναι «ονειροβιβλιοθήκη». Η βιβλιοθήκη παρέμεινε ανοικτή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να δανείζονται και να διαβάζουν βιβλία.

 

Βιβλιοπροτάσεις για το καλοκαίρι

Summer Reading e1468611904713 300x188Το τρέχον σχολικό έτος (2020-2021) οι μαθητές θα μπορούν να δανείζονται βιβλία της σχολικής βιβλιοθήκης χρησιμοποιώντας την ατομική κάρτα δανειστικής βιβλιοθήκης. Δύο φορές τον μήνα θα υπάρχουν βιβλία στην αίθουσα κάθε τμήματος για να μπορούν οι μαθητές να επιλέξουν. Η διάρκεια δανεισμού είναι δύο εβδομάδες. Η ατομική κάρτα δανειστικής βιβλιοθήκης πρέπει να διατηρείται σε καλή κατάσταση μέσα στην πλαστική θήκη της για να απολυμαίνεται εύκολα. Για την Ε΄ και την Στ΄ θα υπάρξει ερωτηματολόγιο για την ανίχνευση των αναγνωστικών ενδιαφερόντων των μαθητών/τριών προκειμένου η βιβλιοθήκη να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους. Δείτε εδώ τις Βιβλιοπροτάσεις για τις διακοπές και όχι μόνο.